Het eerste Nederlandse Ancestral Health Symposium

Met gepaste trots kondig ik aan dat je je vanaf vandaag kunt inschrijven voor het eerste Nederlandse Ancestral Health Symposium, dat wordt gehouden op zaterdag 26 september 2015 in Groningen. Ik ben als één van de vrijwilligers betrokken bij de organisatie ervan, in samenwerking met het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences. Zonder op te willen scheppen, wil ik toch even zeggen dat we een fantastische set sprekers bij elkaar hebben! De keynote speakers zijn Tim Noakes en Frits Muskiet. Naast de keynotes zijn er parallelsessies, waarvan er steeds één gaat over voeding en één over beweging.

In de lijn over voeding spreekt diëtiste Janet Noome over de rol van paleovoeding in auto-immuunaandoeningen en over haar praktijkervaringen, hoogleraar Hanno Pijl doet een duo-presentatie met diëtiste Connie Hoek over het project ‘Keer Diabetes Om‘, Evert Berkelaar, bekend van Het Paleo Principe, spreekt over de klinische trial met paleovoeding bij mensen met het metabool syndroom en hoogleraren Leo Pruimboom en Peter Voshol houden ook een presentatie over de relatie tussen voeding en gezondheid vanuit evolutionair perspectief.

In de lijn over beweging spreekt hoogleraar Bert Otten over de consequenties die het lopen op twee benen heeft voor het menselijke brein en voor de lichaamsbouw, hoogleraar Gertjan van Dijk houdt een verhaal over de driehoek fysieke activiteit – voeding – gewicht en ook psycho-neuro-immunoloog Tom Fox houdt een presentatie in de lijn over beweging.

Wacht niet te lang met inschrijven op www.ancestralhealth.nl, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol = vol!

AHS-website

Advertisement

5 thoughts on “Het eerste Nederlandse Ancestral Health Symposium

  1. Ik zie er naar uit, Esther! Fantastisch om te merken hoe enthousiast mensen uit mijn omgeving reageren op de aankondiging van het Ancestral Health Symposium! You did a very good job!!

  2. Bij mij is het verzoek om het vragenformulier in te vullen voor de bezoekers van het AHS.nl 2015 in de spambox terecht gekomen . Ik keek daar toevallig , spam wil je niet toch 😉

    Dus kijk daar even .

    Mogelijk is dat bij meerdere mensen het geval , heb de webmaster gemaild .

    Groet , Hans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s