Gezocht: Paleo-eters

Binnen één dag meer dan genoeg deelnemer! Super bedankt!

Hallo!

Wij zijn Berthe en Margriet, vierdejaars studenten Voeding en Diëtetiek. Naast de lesstof die we tijdens de opleiding hebben geleerd, hebben we ons verdiept in oervoeding. Hier zijn we erg enthousiast van geworden. We waren dan ook heel blij dat we een afstudeeropdracht konden vinden over het paleodieet. Voor onze scriptie gaan we een voedingsvragenlijst valideren die later gebruikt zal worden in een onderzoek van Esther Nederhof. In haar onderzoek wil ze gaan kijken naar het effect van het paleodieet op lichamelijke en psychische klachten.

Berthe_Margriet

Bent u net zo enthousiast over het paleodieet als wij, dan hopen we dat u mee wilt werken aan ons onderzoek! Voor het valideren van de vragenlijst zijn wij op zoek naar 25 personen die eten volgens het paleodieet.

Als deelnemer zult u een eetdagboek bijhouden voor zeven dagen en twee keer de vragenlijst invullen. Wij zullen uw eetdagboek gaan berekenen. Als u het leuk vindt kunnen we u het overzicht daarvan sturen zodat u kunt zien hoeveel koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen, etc. u gemiddeld per dag binnen krijgt.

Salade

Opgeven kan tot 23 april door een mail te sturen naar hetpaleodieet@gmail.com. Via dit mailadres kunt u ook uw vragen stellen.

We hopen van u te horen!

Met vriendelijke groet,

Berthe en Margriet

Ps: er zijn al een aantal paleo-eters  die zich hebben aangemeld dus wees er snel bij!

Advertisements

21 thoughts on “Gezocht: Paleo-eters

  1. Hallo Melchior,
   Heel erg bedankt voor het delen van ons bericht! Na 1 dag al meer deelnemers dan we zochten, super blij!
   Groetjes Berthe en Margriet

   1. Hoi Berthe en Margriet,

    The pleasure was on my site 🙂 . Leuk dat studenten diëtetiek serieuze belangstelling tonen voor het mismatch model! Ben erg benieuwd wat hier uit gaat komen. Ik zou me alvast kunnen voorstellen dat veel deelnemers relatief ‘weinig’ calcium binnenkrijgen. Je kunt dan de vraag stellen of ze echt te weinig calcium binnenkrijgen, of dat de hoeveelheid calcium in de standaard voeding in feite suprafysiologisch is.

 1. ik eet alleen vlees… dat gaat zeker te ver voor jullie enquête? is ook héél interessant hoor, voor al die mensen met een gevoelige stofwissleing voor wie paleo niet echt werkt.

  Willeke Barens Wolfhound Translations

  *follow me on Twitter @dutchwolfhound*

  My specialist subject areas are medical, legal and corporate including marketing

  phone +31 524 524 534 mobile +31 612 585 255

 2. Kun je mij vertellen wat Berthe en Margriet onder “paleo” verstaan? Dan kan ik beoordelen of ik in aanmerking kom!

 3. @Willeke en Gert: anders mail je even met een beschrijving van hoe jij paleo denkt te eten en meld je jezelf direct aan. Dat scheelt ook weer een uitputtende discussie over low carb/medium carb/ketogeen etc. etc. in de comments 🙂

 4. Hallo allemaal, bedankt voor de leuke reacties!

  Onder paleo verstaan wij vlees, vis, gevogelte, eieren, groente, fruit, noten en zaden. Uitgesloten worden granen, melkproducten en bewerkte producten. Maar paleo kun je op verschillende manieren interpreteren.
  Ons onderzoek gaat om het valideren van een voedingsvragenlijst en niet om het effect van het paleodieet, daarom maakt het niet uit als je niet precies eet zoals hierboven staat beschreven. Het is niet ons doel om mensen aan te zetten tot het veranderen van hun eetpatroon. Ons doel is om een groep deelnemers te verzamelen die zelf aangeven paleo te eten, hierbij zal het eetpatroon altijd verschillen van persoon tot persoon. Dat maakt voor ons onderzoek dus niet uit.

  Aan Hielkje en Gert: we hopen dat hiermee jullie vraag is beantwoord!

  Voor degene die zich nog willen aanmelden: vandaag is waarschijnlijk de laatste dag dat dit kan, want we zitten bijna aan de max die we kunnen verwerken. Dus wees er snel bij! 😉

  Groetjes!

 5. Zo deelgenomen en resultaten binnen (dank voor de snelle service Berthe en Margriet 🙂 ) :
  Het is natuurlijk een schatting maar leuk voor mij als totale macro- en micronutriëntenagnost om te zien waarop ik uit kwam (eet verschillende dingen, veel groenten, drie stuks fruit per dag, wat vis, wat vlees, knollen, noten dit alles zo ongeveer 80 % paleo, geen junkfood in de andere 20 %, maar kaas, peulvruchten en yoghurt

  Calorieën zat ik op 2500 KCAL per dag.
  Met de micronutriënten zat ik meestal 2 keer boven de ADH en een paar op de ADH.
  Wat betreft de macronutriënten:
  Hou zouden jullie een dieet omschrijven dat koolhydraten 28%, vet 52 % en eiwit 15 % is (met een restje van een paar procent voor polyolen, voedingsvezel en een half procent voor alcohol)? Is dat moderate carb volgens de gangbare normen?

  1. Heel graag gedaan Micha!

   We zijn druk bezig met het verwerken en het is leuk om te zien dat jullie het allemaal zo nauwkeurig hebben ingevuld. Het verwerkingsprogramma Evry waarmee we werken, geeft de aanbevolen hoeveelheid volgens de Gezondheidsraad weer, dus ons advies is om je eigen conclusie over je voedingsinname te trekken. Het overzicht geeft hiervoor een leuke indicatie.
   De Gezondheidsraad adviseert om minimaal 40 energieprocent koolhydraten te eten, maar de hoeveelheden koolhydraten die je als paleo-eter neemt zijn natuurlijk anders. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s