3 thoughts on “Voedselvijver of eetbare zwemvijver

  1. Wat een enorm groot en spannend project is dit zeg! Het lijkt mij fantastisch om je eigen zwemvijver met strand in je tuin te hebben. En dan ook nog met eetbare planten. Heel innovatief.
    Wij hebben hier een klein vijvertje bij onze voordeur. Tot enkele jaren geleden heeft mijn man het ieder voorjaar leeg gemaakt. De planten overwoekerden de vijver telkens. Misschien hadden wij wel de verkeerde planten. Dit aspect hadden wij niet meegenomen bij de keuze. Na enkele jaren, bleek dat de vijver redelijk schoon bleef met een filter. Er moest dan 24/7 een filter aan staan om het water te zuiveren. Afgezien van het milieu onvriendelijke aspect van deze oplossing, bleek het in de winter onhaalbaar. De filter is stuk gevroren. Na 2 filters hebben wij het opgegeven. We hebben de zorg nu uit handen gegeven aan de natuur zelf. Misschien dat de vijver nu juist een goede bron is voor alle vogeltjes die in onze tuin onderdak hebben gevonden. Wij hebben zelfs een specht hier. Super leuk!
    Ik hoop dat jullie meer succes hebben met jullie vijver. Misschien dat wij dan nog een ultieme poging gaan wagen om jullie concept hier toe te passen.
    Veel succes!

  2. Hoi Esther, dank voor je verslag over de meewerkweken! Op de Olde Hof pagina kan ik geen commentaar plaatsen. Is dat de bedoeling? Hoe dan ook, ik kom graag weer eens langs (in het voorjaar bijvoorbeeld) om te vorderingen te aanschouwen (en mee te helpen). Fijne feestdagen! Martin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s