Leefstijlretraite

Heb jij last van klachten als migraine, burn-out of wil je ‘gewoon’ gezonder richting je pensioen? En heb je al van alles geprobeerd? Dan is een leefstijlretraite iets voor jou!

Wat is een leefstijlretraite?
Gedurende vijf dagen werken we intensief en aandachtig aan het veranderen van jouw leefstijl om jouw gezondheid te verbeteren. Allereerst staat voeding centraal. Voeding levert immers de bouwstenen en de brandstof voor jouw gezondheid. Daarnaast werken we aan het integreren van meer beweging en ontspanning/bewustwording in jouw dagelijkse leven. We zijn deze week veel buiten, genieten staat voorop!

Mijn uitgangspunten
Gezondheid vindt zijn oorsprong in alle stimuli waar een mens dagelijks mee te maken krijgt. Ik denk daarbij aan voeding, houding of beweging, contact met mensen, dieren, de natuur en natuurlijk met jezelf. Sommige stimuli zijn gezondheidsbevorderend, sommige zijn neutraal en andere stimuli zijn gezondheidsondermijnend. Om te bepalen welke stimuli gezondheidsbevorderend zijn, kijk ik graag naar de oorspronkelijke leefomgeving van de mens. Welk voedsel was beschikbaar? Welke houdingen en bewegingen maakten mensen? Hoe gingen mensen met elkaar, dieren en de natuur om? Hoe losten ze problemen op? Hoe genazen ze ziekten? Tijdens de leefstijlretraite bekijken we hoe jij weer meer regie kunt nemen over jouw gezondheid.

Voor wie?
Mijn leefstijlretraites zijn met name geschikt voor mensen die al langere tijd proberen hun gezondheid te optimaliseren, maar voor wie dat (nog) niet goed lukt. Samen gaan we de puzzel leggen, waardoor jij weer stappen kunt zetten richting een betere gezondheid. Daarnaast is een leefstijlretraite erg geschikt voor iedereen die het fijn vindt om een week goed voor zichzelf te (laten) zorgen.

Door wie?
Vaste lezers van mijn blog kennen mij al. Anderen kennen mij misschien als organisator van het Nederlandse Ancestral Health Symposium of van één van mijn lezingen. Mijn naam is Esther Nederhof. Ik ben opgeleid tot bewegingswetenschapper en autodidact op academisch niveau op het gebied van voeding. Op het gebied van ontspanning/ bewustwording laat ik mij leiden door het (inca)sjamanisme. De combinatie met mijn sterk ontwikkelde intuïtie en mijn praktische instelling zorgt ervoor dat ik vaak wél de volgende stappen kan identificeren.

De praktische kanten
Je ontvangt 5 ochtenden intensieve coaching op voeding, beweging en ontspanning. Coaching doen we wandelend, bij een vuurtje of onder begeleiding van mijn drum. Daarnaast ontvang je praktische opdrachten waarmee je direct aan de slag gaat.
Je verblijft 6 nachten in een volledig ingerichte studio in mijn woonboerderij in Norg, Drenthe. Rondom de boerderij bevindt zich een mooie bostuin met veel eetbare planten, een paar (landbouw)huisdieren en een zwemvijver. De directe omgeving is heel bosrijk met veel onverharde wegen en paden waar we heerlijk zullen wandelen.
De kosten voor 5 dagen coaching en 6 nachten verblijf bedragen €2150,- inclusief een goed gevulde koelkast voor de eerste dagen.

Tevredenheidsgarantie
Ik vind het belangrijk dat je tevreden bent over onze samenwerking. Past mijn aanpak toch niet bij jou? En laat je dat voor aanvang van de tweede coachingdag weten? Dan ben je mij alleen de aanbetaling verschuldigd.

Samen krijg je korting
Omdat leefstijlveranderingen beter beklijven wanneer je het samen doet, geef ik flinke kortingen aan de tweede, derde en vierde deelnemer aan een retraite. De tweede deelnemer krijgt 50% korting op het reguliere tarief, de derde en vierde deelnemer krijgen maar liefst 70% korting. Je verblijft dan in onze vakantiewoning met twee slaapkamers (één met een tweepersoonsbed, één met twee eenpersoonsbedden) en een slaapbank in de woonkamer.Beschikbare data 2022
27 juni – 1 juli (aankomst vanaf zondag 26 juni, vertrek uiterlijk zaterdag 2 juli)
5 – 9 sept (aankomst vanaf zondag 4 sept, vertrek uiterlijk zaterdag 10 sept)
12 – 16 sept (aankomst vanaf zondag 11 sept, vertrek uiterlijk zaterdag 17 sept)
29 sept – 3 okt (aankomst vanaf woensdag 28 sept, vertrek uiterlijk dinsdag 4 okt)

Zit jouw voorkeursdatum er niet tussen? Bel mij gerust, misschien kan ik wat verschuiven.

Vragen?
Bel mij om vrijblijvend kennis te maken: 06-26696953
Of stuur een e-mail met jouw vragen: enederhof@gmail.com

Voor het bespreken van een datum stuur je mij ook een e-mail. Je ontvangt daarna een factuur voor een aanbetaling ter hoogte van €650,-. Je deelname is bevestigd na ontvangst van de aanbetaling . De rest van het bedrag maak je over op dag 2, nadat we samen besloten hebben de retraite af te maken. Dat is mijn tevredenheidsgarantie.

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

1 thought on “Leefstijlretraite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s