Nutritional Science Days, vandaag wél

Vandaag gingen aanzienlijk meer presentaties over nutrition ipv nutrients en dat gaf wat interessante bevindingen.

Deze blog is verwijderd op verzoek van de voorzitter van de Nutritional Science Days. Het was een vertrouwelijke bijeenkomst, waarvan de regels op de eerste ochtend duidelijk zijn uitgelegd. Bij deze uitleg ben ik niet aanwezig geweest, doordat ik pas later aankwam. Mijn excuses aan iedereen die hierbij betrokken was.

9 thoughts on “Nutritional Science Days, vandaag wél

 1. Jammer genoeg was er geen onderscheid gemaakt tussen bewerkt en onbewerkt vlees.
  Wat valt er onder bewerkt/onbewerkt vlees? Waarmee is het dan bewerkt? Kleurstoffen, conserveermiddelen, iets anders? Want dat kom je veel tegen in worst etc in de supermarkt, maar er zijn ook worsten te koop (op andere locaties) zonder dat soort dingen erbij.

  1. Het klopt dat je bij een goede slager worst kent kopen die veel minder bewerkt is dan in de supermarkt. Daar zit wel natriumnitriet door, en soms gluten en/of melk, maar het vlees is niet op hoge temperaturen bewerkt. Dat onderscheid wordt in bevolkingsstudie niet gemaakt, en is misschien ook niet nodig, omdat verre weg de meeste mesnsen al hun (vlees)producten in de supermarkt koopt.

 2. Esther , dat je je hebt te houden aan afspraken en regels , uiteraard . Maar waarom mag e.e.a. niet naar buiten ? Hier begrijp ik niets van , hoezo , vanwaar ……….

  1. Dit is wat de voorzitter mij mailde “Het is een forum voor en door collega’s om zeer voorlopige en soms tegenstrijdige resultaten te bediscussieren op een kritisch constructieve manier. De conclusies zijn nog onzeker, de analyses vaak nog een beginstadium en zowel werkwijze als uitkomsten staan nog volop ter discussie, veel meer dan op een openbaar congres waar de analyses klaar zijn en het verhaal rond is en in het openbaar verdedigd kan worden. “

   1. Dan juist zou het boeiend zijn om van die verschillen te weten . Op een openbaar congres krijg je dus een eenheidsworst voorgehangen ,, waar de analyses klaar zijn en het verhaal rond is en in het openbaar verdedigd kan worden” ? De uitkomsten liggen dan dus van tevoren vast.

    Wat een geheimzinnigheid ……. Nutrition is toch niet iets om ,, vertrouwelijk” over te doen ?

    Publiceren was tegen de afspraak , maar het verzoek om je verslag te verwijderen geeft mij het gevoel van milde censuur.

    Hoe kijk jij daar tegenaan ?

   2. Zijn er publicaties van sprekers die wel online staan? Dan zou je daar eventueel naar kunnen linken om toch een beeld te geven van wat er verteld was (nu je eigen verhaaltje verwijderd moest worden…).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s